Ceaiul Assam a fost descoperit relativ recent

Ceaiul Assam a fost descoperit relativ recent

Ceaiul negru Assam

Regiunea Assam si sudul Chinei sunt singurele zone din lume care au plante native de ceai pentru producerea ceaiului negru. Ceaiul Assam a fost descoperit relativ recent. In anul 1823 in salbaticia Indiei erau descoperiti pentru prima data arbustii de ceai care aveau sa se adapteze usor in gradinile gospodariilor din zona.

Valea Assam se afla pe campii tropicale aflate la aceeasi altitudine cu nivelul marii, de aici si solul nisipos ideal pentru plantatiile de Camellia Sinensis.

Ceaiul negru Assam are o aroma distincta cu un gust usor dulceag combinat cu malt. Culoarea infuziei de Assam este de un rosu-visiniu, o adevarata desfatare pentru ochiul consumatorului.

Fiind un ceai puternic, energizant, cu un continut mare de cofeina acesta este ideal sa fie consumat in prima parte a zilei, de regula la micul dejun.

Ceaiul Assam este considerat ceaiul englezilor pentru ca majoritatea il consuma cu regularitate. Pe piata actuala exista numeroase mixuri de ceai negru cu denumiri sugestive care au in compozitie ceai negru Assam, printre acestea enumeram: Breakfast tea, English Breakfast tea, Irish Breakfast tea, Scottish Breakfast tea.

Fiind un ceai cu un gust puternic este recomandat sa il consumati cu zahar si lapte.

Beneficiile ceaiului Assam

  1. Reduce stresul
  2. Imbunatateste memoria
  3. Accelereaza metabolismul
  4. Mentine sanatatea danturii.